diumenge, 26 de setembre del 2010

Convergència, unió i altres característiques del "montón"!

Fa un temps vaig llegir un article molt interessant a XatakaMóvil el qual tractava extensament la filosofia de Nokia de fer terminals que cada vegada incorporàven més característiques pròpies d'altres dispositius i com influia aquesta pràctica en el mercat mundial.

M'agradaria posar-ne un resum:

Reproductor de música
Hi ha aproximadament 200 milions d'iPods al món des de que es van comercialitzar
Hi ha aproximadament 500 milions de Nokia que poden reproduir mp3

Rellotges i despertadors
Timex(empresa que més rellotges ha fabricat al llarg de la història) ha fabricat fins a l'actualitat 1100 milions de rellotges.
Nokia va vendre l'any 2008 450 milions de mòbils amb una aplicació rellotge incorporada.

Videojocs
En un any, Nokia ven més mòbils amb capacitats per executar videojocs, uns 45 milions, que totes les PSP venudes fins ara.

Calculadores
En 7 anys Nokia ha venut més mòbils amb calculadora que Casio(l'empresa que més calculadores ha venut del món, aproximadament 1000 milions) en 49 anys.

La llista cada dia que passa es va allargant, càmera, ràdio, GPS, reproductor de video, projector, lot, ordinador, sembla mentida, tot el món analògic i digital va confluint cap a un sol dispositiu que a hores d'ara encara anomenem mòbil però que podriem anomenar perfectament "tot en un", només falta una cosa molt important per inventar o millorar una bateria que aguanti tot el consum d'un d'aquests dispositius un mes seguit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada